Over TWERK

Meer en betere jobs voor mensen met autisme

TWERK in Herentals is het kleinste maatwerkbedrijf van Vlaanderen. Al meer dan 30 jaar zorgt TWERK voor een zinvolle job, een goed loon, stabiliteit en goesting in het leven voor meer dan 35 mensen met autisme, hun familie en hun hele netwerk.

werk op maat

Mensen gelukkig maken, dat doen we het liefst. Met chocolade, maar ook met werk.
In Vlaanderen is TWERK een van 3 tewerkstellingsinitiatieven voor een heel speciale doelgroep.

een hart voor autisme

Mensen met autisme hebben bijzondere talenten. Door goede en specifieke begeleiding kunnen ze die ontplooien en krijgen ze hun verdiende plaats in onze samenleving.

(h)eerlijke chocolade

We willen een goede job en een fair loon voor onze medewerkers. Maar ook de cacaoproducenten in het zuiden hebben daar recht op. Daarom zijn we volledig Fairtrade gecertificeerd.

inclusief

Chocolade maken en verpakken, nieuwe producten ontwerpen, planning, boekhouding, ICT en administratie, ... : ons hele bedrijf draait op de talenten van mensen met autisme.

duurzaam

We gebruiken enkel duurzaam papier en karton en zo weinig mogelijk kunststof. Onze zonnepanelen doen onze chocolade smelten, en zelfs onze levering gebeurt met een elektrische bestelwagen.

vernieuwend

Niet alleen onze chocolade en verpakking zijn creatief en origineel. We zoeken altijd naar nieuwe manieren om nog meer mensen een nog betere job te geven.

0

mensen met autisme

0

kg chocolade per jaar

0

bestellingen per jaar

0

TWERKpakketjes per jaar

Help jij TWERK helpen?

TWERK wil de volgende jaren verder groeien. We willen onze talenten nog beter ontwikkelen en nog meer mensen aan TWERK. Jouw steun kunnen we daarbij goed gebruiken.

Beter (T)WERK

In 1992 begonnen we met 3 mensen en weinig materiaal. Nu hebben we 35 medewerkers.
Om die comfortabel en professioneel te laten werken zijn er wel wat investeringen nodig in extra machines en materiaal.
Daar kunnen we jouw gift dus goed voor gebruiken.

Meer en betere begeleiding

Mensen met autisme verdienen de juiste begeleiding. En daar ontwikkelden we heel wat methodieken voor. Via een app willen we onze ondersteuning moderniseren. Niet alleen voor onze eigen collega’s, maar voor iedereen die zo’n app kan gebruiken. Jouw steun komt dus goed van pas, voor heel wat mensen.

Meer (T)WERK!

We leiden onze mensen voornamelijk op tot ambachtelijke chocolatiers. Maar er zijn heel wat kandidaten die totaal andere talenten hebben, bijvoorbeeld in administratie of ICT.
We onderzoeken momenteel of we ook nieuwe activiteiten kunnen opzetten om nog meer talent aan TWERK te krijgen. Door jouw gift kunnen we zo’n business uitbouwen.

Steun TWERK

TWERK maakt het verschil voor 35 mensen met autisme, hun familie én hun hele vrienden- en kennissenkring. Maar TWERK wil meer.
Meer en beter.
Meer en betere jobs voor mensen met autisme.
Voor 3 concrete projecten kunnen we je steun goed gebruiken.

Giften vanaf 40 EUR geven je trouwens recht op een fiscaal attest.
Daar worden we dus allebei blij van!